Denne leksjonen
Kursinnhold
Kursinnhold

Installasjonsguide

Installasjonsguide bilde1

Hei,

Denne installasjonsguiden har vi valgt å inndele i 4 bolker.

1. Kort info om installasjon

2. Anbefalt nedlastning 

3. Installasjon og oppsett

4. Oppstart og veien videre


1. Kort info. om installasjon

Her kommer litt kort praktisk informasjon om Power BI Desktop for deg  som lurer på hva dette programmet kan brukes til:

Power BI Desktop er et kraftig datavisualiserings- og rapporteringsverktøy utviklet av Microsoft. Power BI Desktop er en del av Power BI-plattformen, som inkluderer flere verktøy for å transformere, analysere og visualisere data. Power BI Desktop er spesifikt designet for å lage interaktive og informative rapporter, dashbord og visualiseringer fra forskjellige datakilder.

Noen av hovedfunksjonene inkluderer:

  1. DataforbindelserDet støtter tilkobling til forskjellige datakilder, som Excel-regneark, relasjonsdatabaser, skybaserte tjenester som Azure SQL Database, SharePoint-lister, og mer.

  2. Data Transformasjon: Du kan utføre ulike datatransformasjoner som filtrering, merging, oppsplitting og transformasjon for å forberede dataene for analyse.

  3. Datamodellering: Power BI Desktop lar deg opprette datamodeller ved å definere relasjoner mellom ulike datatabeller. Dette muliggjør kompleks analyse og sammenkobling av data.

  4. Visualisering: Du kan opprette en rekke interaktive visualiseringer som diagrammer, tabeller, kart, og mer. Dette hjelper med å presentere dataene på en forståelig måte.

  5. DAX (Data Analysis Expressions): Dette er et formel- og uttrykkspråk som lar deg opprette avanserte beregninger og målinger i datamodellene dine.

  6. Rapporter og dashbord: Power BI Desktop lar deg lage rapporter og dashbord som kan inneholde flere visualiseringer og elementer som kan interageres med i sanntid.

  7. Deling og distribusjon: Ferdige rapporter kan deles med andre ved hjelp av Power BI-tjenesten, slik at du kan dele innsiktene dine med kolleger eller publikum.

  8. Sikkerhet og rollebasert tilgang: Du kan administrere tilgang og tillatelser for hvem som kan se og endre rapportene og dashbordene.

  9. Støtte for Cloud: Power BI Desktop er integrert med Power BI-tjenesten, som gir muligheten til å publisere og oppdatere rapporter i sanntid på nettet.

Power BI Desktop gir både nybegynnere og erfarne analytikere et kraftig verktøy for å utforske, analysere og formidle innsikter fra dataene sine på en effektiv og visuell måte.